Overzicht Tijd om te vieren!

Tijd om te vieren!

Wineflight door SNRO op Hbo-niveau geaccrediteerd!

  • door Anke Buurma
  • Maandag 3 juni 2024

Wineflight is met haar vinologenopleiding door de SNRO op Hbo-niveau geaccrediteerd en dat is bijzonder om verschillende redenen:

- De SNRO heeft met deze accreditatie weer een nieuw vakgebied aan haar palet toegevoegd.

- Wineflight is een nieuwe speler in het vinologenveld en geeft met deze accreditatie haar visitekaartje af.

De SNRO ziet de verfrissende aanpak en het Hbo-niveau van Wineflight doordat ze andere keuzes maken als het gaat om het bijbrengen van de kennis en kunde aan vinologen in spé dan gebruikelijk in de wijnopleidingswereld. 
 
Francie Peters zegt over die andere aanpak: “Wij vonden het belangrijk om nieuwe elementen te introduceren in het wijnonderwijs. Zo vinden wij het bijvoorbeeld belangrijk om vooral vergelijkend te proeven met behulp van een flight. Een thema voor zo’n flight kan dan zijn: cool climate. In een flight zetten we 3 wijnen uit zo’n koel klimaatgebied naast elkaar, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland, een Pinot Grigio uit Noord Italië en een Grüner Veltliner uit Oostenrijk. Dan gaat het niet meer alleen over het proeven van de individuele wijn, maar krijg je ook aandacht voor de overeenkomsten van wijnen uit deze koele gebieden, zoals het hoge zuurgehalte. Daarvoor hebben we eigen proefformulieren ontwikkeld en we zijn nu op zoek naar leraren die deze beleving ook graag willen aanbieden.”
 
Veel succes Wineflight, wij zeggen alvast proost!

Anke Buurma

Anke Buurma, Fotograaf en Digital Marketeer

Nieuwsgierig! Dat ben ik in een woord. Geboren als schippersdochter voer ik de eerste jaren van mijn leven met mijn ouders en zussen op een spits. We waren veel op de Seine en in Noord Frankrijk. Dat heeft mij gemaakt tot iemand die altijd kijkt waar ik ben, en hoe het daar gaat. Ik denk dan: “wat is hier “gewoon” en inspireert mij dat om door te vragen, te leren of om vriendschappen te sluiten”. Ik geniet daar enorm van! Opgroeien deed ik op een schippersinternaat in Zwolle. Ik werkte een tijd in de financiële wereld, in klassieke marketing en als commercieel directeur, alvorens ik zelfstandig werd en een eigenwijze content marketeer. Nu kies ik heel bewust voor wie ik werk. De wereld en haar bewoners moeten echt en op lange termijn mooier en gelukkiger worden door wat ik doe, dat is mijn missie! Tijdens de ontdekkingsreis van het ondernemerschap overkwam mij nog iets bijzonders. Na 6 jaar kwam mijn kinderwens uit! Ziekenhuisbezoek had niets opgeleverd. Ik was via via op de acupunctuur-bank van Manuela uit Zwolle terecht gekomen. Haar werk in combinatie met de vrijheid die ik voelde waren magisch! Dat maakt dat ik me nu met hart en ziel inzet op dit platform en jullie mee wil nemen in mijn nieuwsgierige reis. Ik gun iedereen de magie die ik vond… on ne va Anke