Overzicht Con Amore Opleidingen

Opleidingen van Con Amore Opleidingen

Con Amore Opleidingen

Con Amore Opleidingen

De zorg - onze zorg!
De zorg in Nederland is aan het vernieuwen. Van zorgverleners wordt nu verwacht dat zij niet alleen voldoen aan een hoog kwaliteitsniveau qua opleiding en kennis, maar ook qua communicatieve skills, psychosociale vaardigheden en professionele attitude.

Con Amore is een gespecialiseerd opleidingsinstituut dat bijdraagt aan een nieuwe generatie goedopgeleide paramedische zorgprofessionals, die aan de gestelde voorwaarden kunnen voldoen. Omdat niet iedereen expert kan zijn op alle aandachtsgebieden betreffende de zieke mens, is bereidheid tot samenwerking met andere zorgverleners en disciplines een noodzaak. Ook hieraan besteedt Con Amore in zijn opleidingen ruime aandacht. 

Con Amore, een familiebedrijf voor therapeuten
Na bijna 30 jaar gewerkt te hebben als antroposofisch huisarts, ontwikkelt Albert Jansen in 2010, samen met zijn vrouw Rinske Zielstra (verpleegkundige), een opleiding medische basiskennis (MBK), met als eerste doelgroep complementair werkende therapeuten. Samen geven zij les door het hele land, begeleiden zij de studenten bij de opleiding en nemen examens af. In 2013 neemt hun dochter Rose, psychologe, de vereiste accreditatieprocedure op zich voor erkenning door zorgverzekeraars. Ook ontwikkelt zij de psychosociale basiskennis (PSBK), die ook geaccrediteerd wordt. Zo komt Con Amore in een stroomversnelling.

Sylvester Jansen, de oudste zoon, neemt in 2014 als bedrijfskundige de kantoortaken op zich, terwijl de jongste zoon Arthur verantwoordelijk is voor de vormgeving van de website. Nieuwe docenten sluiten zich aan: ervaren artsen, psychologen en psychotherapeuten met liefde voor het complementaire veld. In 2015 krijgt Con Amore onder leiding van Sylvester – nu in de functie van directeur – een nieuwe kwaliteitsimpuls. Samen met zijn vader legt hij de verbinding met beroepsverenigingen en organisaties. Met zijn IT-achtergrond automatiseert hij het lesconcept in een fantastische online leeromgeving. Ook ontwikkelt hij voor docenten en de medewerkers op kantoor een werkklimaat dat in lijn is met het Con Amore-ideaal, waarbij liefde voor en betrokkenheid bij het werken met studenten centraal staan.

Verpleegkundigen en verzorgenden: welkom!
Vanaf 2018 vormen verpleegkundigen en verzorgenden een nieuwe doelgroep voor Con Amore. Deze groep paramedische zorgprofessionals hebben in hun beroepsopleiding al een traject met medische basiskennis doorlopen. Voor registratie bij het kwaliteitsregister V&V zijn zij echter verplicht om hun kennis door middel van nascholing up-to-date te houden en/of uit te breiden. Met enthousiasme heet Con Amore hen welkom en kan hen nu zowel de medische als de psychosociale basiskennis aanbieden met maar liefst 96 geaccrediteerde V&V-punten per opleiding!

Missie, motivatie en studieplezier
Het overbrengen van medische en psychosociale basiskennis is niet zozeer het doel, maar eerder het middel om de missie van Con Amore te realiseren: een integrale geneeskunde, waarbij medische en paramedische zorgprofessionals op voet van gelijkheid met elkaar samenwerken. Het mogen bijscholen van verpleegkundigen en verzorgenden is voor Con Amore daarom een belangrijke stap in het behalen van deze  missie. Daarvoor hebben we een opleiding ontwikkeld waarbij paramedische zorgverleners van diverse disciplines elkaar kunnen ontmoeten, stimuleren en inspireren. Dit delen van eigen inzichten en specifieke ervaringen blijkt erg verrijkend te zijn en maakt een belangrijk onderdeel uit van onze interactieve lessen. Daarnaast vergroten talrijke praktijkvoorbeelden met de focus op alarmsymptomen je motivatie en je studieplezier. Doordat in korte tijd alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en/of de psychologie de revue passeren, krijg je een geweldig panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij je ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat blijkt heel verfrissend te werken, ook op ingesleten inzichten en patronen.

Een team van ervaren docenten en betrokken kantoormedewerkers begeleiden je met plezier tijdens je opleiding. Zij staan garant voor een continue kwaliteitsimpuls, die aansluit bij je behoeftes en interesses. Met trots kunnen we zeggen dat Con Amore sinds de oprichting in 2010 is uitgegroeid tot Nederlands grootste opleidingsinstituut, gespecialiseerd in medische en psychosociale basiskennis.

Opleidingen

Geen geaccrediteerde opleidingen gevonden